Què és la Caravana Obrim Fronteres?

La Caravana Obrim Fronteres és una xarxa d'activisme que treballa per sensibilitzar i mobilitzar la societat en la defensa dels drets de les persones en cerca de refugi. Es tracta d'una iniciativa d'àmbit estatal i amb visió internacional que està formada per diferents col·lectius i persones que s'organitzen de forma coordinada des d'una perspectiva feminista i antiracista.

L'activitat central de la xarxa és l'organització d'una acció de denúncia itinerant en la qual centenars de persones ens desplacem juntes des de diferents punts de l'Estat i cap a una destinació estratègica amb la finalitat de denunciar les vulneracions dels drets humans que generen les polítiques migratòries i de tancament de fronteres i teixir xarxes de solidaritat i suport entre persones i col·lectius d'arreu.

A través de les nostres accions ens agradaria visibilitzar, denunciar i combatre les polítiques migratòries, tot organitzant anualment una caravana activista als punts calents del les fronteres europees, hem estat a Grècia (300 avtivistes), a Melilla (500 activistes) i enguany anem a Itàlia.